Tajemnice Antagarichu | Heroes 1,2,3,4,5,6,7 Forum

Tajemnice Antagarichu | Heroes 1,2,3,4,5,6,7 Forum

Ogłoszenie

Witamy w Królestwie

Ciekawostki Heroes 3

Właściciel karczmy szepcze Ci do ucha:

#1 2009-06-15 23:33:26

Dadex

Obywatel

Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 4

Błąd po dłuższym czasie gry.

Witam w Heroesa gram już spory czas ale zawsze lubiłem bawić się w zbieranie spotych sił zbrojnych. Grałem w jeden scenariusz już całkiem sporo (ok 15 miesiecy w grze). Wszystko pieknie walki z legionami ale nagle komputer sie zawiesza. Podczas ruchu przeciwnika komputer (konkretnie purpurowy) zawiesza si klepsydra stoi w miejscu i już nie można nic zrobić. Nie wiem czy to błąd spowodowany tym, żw liczby są już zbyt duże... (wiem, że np jest tak że jak uzbiera się mnóstwo pieniędzy że już się nie mieszcze kolejne cyfry pojawia się wartośc ujemna). Dodam, że nie pierwszy raz mam taki problem, że nie mogę ukończyc scenariusz przez taki własnie błąd. Wie ktoś czym jest to spowodowane i czy można to jakoś obnejśc. Moze jakis patch?

Offline

 

#2 2009-06-16 08:42:13

 Cohen

Hetman

Call me!
Zarejestrowany: 2007-11-01
Posty: 422
Miasto: Zamek
Kampania: odrodzenie erathii
Jednostka: Rdzawy smok
Bohater: Sir Murlich
Magia: powietrze
WWW

Re: Błąd po dłuższym czasie gry.

Chyba nie możliwe jest przekroczyć zakres liczb całkowitych. Ile tych jednostek miałeś? 4 294,9 mln (long int) jednostek 1 typu??
To jest niemożliwe spróbuj na innej wersji gry albo przeinstalować Heroes'a. Bo jakoś mi trudno wyobrazić sobie że gra może mieć taki błąd. A zakres 4,3mld chyba, że jest zakres od 0 do 65535 (integer).
Wątpię, by udało ci się coś takiego osiągnąć.
Od jakiej wartości pojawiają się minusowe wartości w polu złoto?
Spróbuj przetestować podobnie inny egzemplarz gry ewentualnie przeinstalować grę.

Offline

 

#3 2009-06-16 10:58:21

Dadex

Obywatel

Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 4

Re: Błąd po dłuższym czasie gry.

Jaką wersje polecisz, złotą edycję? Chociaż nie wiem czy to pomoże kiedyś też miałem taki błąd, grałem ok 20 miesięcy i też komputer stawał na ruchu przeciwnika i choćbym cekał dzień to nic by nie dał klepsydra sie zaiwesza i koniec ;/ Myślałem, że jest to spowodwane dużymi liczbami no ale jeśli nie to nie wiem ;/

Offline

 

#4 2009-06-16 13:04:27

 Majer

Obywatel

8683191
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 2007-04-24
Posty: 486

Re: Błąd po dłuższym czasie gry.

Proste pytanie po co grać scenariusz 20 miechów ?


http://img.userbars.pl/137/27235.png
"Co wypijesz to wypocisz, co cię nie zabije to cię wzmocni"

http://i49.tinypic.com/11m9lyv.png

Offline

 

#5 2009-06-16 13:50:39

Dadex

Obywatel

Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 4

Re: Błąd po dłuższym czasie gry.

Hmm może po to, że wtedy są ciekawsze walki na większe liczby itp.

Offline

 

#6 2009-06-16 15:00:39

Lech

Obywatel

Zarejestrowany: 2009-06-02
Posty: 17

Re: Błąd po dłuższym czasie gry.

Najciekawsze walki sa w 1 i 2 tyg
np 20kusz +30 piknierow i atakujesz na 7 ifrytow
klepanie max dwarfow w 1 tyg lub max nag w drugim to sa ciekawe walki a nie w 2 miesiacu gdzie rzucasz mass slow/haste czekasz spokojnie rozstrzeliwujesz przeciwnika lub zabijasz jednym ciosem kazdej jednostki slota potworow

Offline

 

#7 2009-06-16 15:17:53

Dadex

Obywatel

Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 4

Re: Błąd po dłuższym czasie gry.

Kwestia gustu, ale nie o taką pomoc prosiłem.

Po za tym są takie scenariusz które zeby ukończyć trzeba grubo ponad 20 miesięcy. Chociażby "The lord of war!" I Własnie dziś nie zrażajac się poprzendim błędem zacząłem grać właśnie ów scenariusz. Uzbierałem już ok 2500 behemotów i znowu pojawia się ów błąd teraz gra zawiesza się podczas ruchu niebieskiego, klepsydra stoi w miesjcu ;/ Jakieś pomysły?

Ostatnio edytowany przez Dadex (2009-06-16 18:05:22)

Offline

 

#8 2010-03-16 20:16:07

 Lowcakur

Rekrut

4499461
Skąd: Rumia/Strande
Zarejestrowany: 2010-02-17
Posty: 1391
Miasto: Lochy/Nekropolia/Inferno
Kampania: Podziemia i Diabły
Jednostka: Złe Oko/Wampirzy Lord/Magog
Bohater: Ajit/Vokal/Xeron
Magia: Ogien/Ziemia
WWW

Re: Błąd po dłuższym czasie gry.

Moze po prostu limit gry? Tak samo jak w takiej grze Medival 2 total war w walce z 50tysieczna armia wywala cie do pulpitu Sa to zakodowan kody w grze i raczej tego nie zmienisz chyba ze masz "patent bila gejtsa" czy jakos tak i rozkodowujesz windowsa w 2 sekundy


One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...

http://i48.tinypic.com/1zou4h1.png

Offline

 
Rangi i tytuły
Zobacz: Komnata Prestiżu

Ludność cywilna
Włóczęga
Przybysz
Obywatel

Armia Królewska
Rekrut
Szeregowiec
Tropiciel
Wojownik
Dowództwo
Generał
Heros

Władze
Strażnik
Hetman
Król
Ranga karna
Przestępca
Nasi Sojusznicy
Zobacz: Sala Tronowa

Akademia Wojny - Heroes of Might and Magic III
Tawerna - 100% Heroes of Might and Magic.
Liga Heroes 3
Liga Heroes 5
www.disciples.pl
Strażnicy Etherii | Warlords Battlecry Forum

Zapraszamy na nasz portal gamingowy
Zobacz: e-Gildia Graczy

e-Gildia Graczy
Odwiedź także nasz profil na Facebooku!
Motta naszych użytkowników
Zobacz: Hala Sław


Zaprzyjaźnione kanały YouTube
Kanał MJOdorczuka
I tak nie ogarniesz...

Kanał Xena
Co tu dużo mówić?



Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Blow OFF auto gauge podnośnik koszowy g7x8s1 ministranciadampol